Johan Arts Photography
Dit Is Holland
EASY KRINGLOOP BREDA
ZORGVOORELKAAR
Score Promotions
JC Event Records
Menu
Welkom op Radio Hollandse Muziek
Close Menu Down to Content
Loek back met The Rocking Legend of Fifty Four


Singer-songwriter en schrijver Loek Duinmeyer van Loeksband uit Heerhugowaard is na zijn drie NoordHollandse albums en het uitkomen van zijn boek teruggekeerd naar zijn oude liefde, de Rockmuziek. 
 
Het haar is weer aangegroeid tot de lengte van de zeventiger jaren om zijn song in het juiste decor te plaatsen van een historische terugblik op de geschiedenis van de Rockmuziek.  
 
Om zijn inspiratie tot bloei te laten komen is hij in het Beatles Museum in Alkmaar aan het filmen gegaan om zijn antwoord op het lied ‘When i am Sixty Four’ van de Beatles te vinden. Dit nummer, van het legendarische album Sergeant Peppers Lonely Hearts Club Band is dan ook de aanleiding voor zijn lied, ‘The Rocking Legend of Fifty Four’ en een terugblik op 64 jaar leven met Rockmuziek.  
 
De term Rockmuziek is volgens de overlevering in zijn geboortejaar 1954 met de films, ‘Round Up of Rhythm’ en ‘Rock Around the Clock’, van Bill Haley ontstaan en heeft vele legendarische muzikanten voortgebracht.  
 
Het heeft ook zijn leven kleur gegeven als hij nu terugkijkt naar de tijd dat hij zijn eerste noten op de gitaar wilde leren spelen om zijn gitaarhelden te imiteren. In een LP-versie die op YouTube komt, heeft hij nog even laten horen hoe de buren het moeten hebben ervaren toen hij zijn eerste elektrische gitaar had gekocht.  
 
Tot Rocking Legend heeft hij het helaas, of gelukkig, niet geschopt. Het rocksterrenleven kan nu eenmaal ook zijn tol eisen, zoals de ‘Twenty’s Heaven Club’ heeft ondervonden en waarover hij in deze Rocksong ook zingt. In de tekst van zijn lied heeft een goed gebruiker dan ook aan een half woord genoeg. Door de historische achtergrond van 1954 tot 2018 en van 'When' in 1967, tot 'Now' i am Sixty Four' in 2018. Heeft hij het dan ook precies op zijn 64e-verjaardag uit willen brengen om dit te vieren met een audio single en een video op YouTube. Onder de ge-Pepperde naam: Uncle Loek’s One & Onely Lonely One Man Band.
 
 

Geplaatst door: Janoesj
Datum: 06 Dec 2018 09:08:27Dit, pagina gebruikt verschillende cookies. Privacy policy