Johan Arts Photography
Dit Is Holland
EASY KRINGLOOP BREDA
ZORGVOORELKAAR
Menu
Welkom op Radio Hollandse Muziek
Close Menu Down to Content
Bennie Solo is het haasje!


Bennie Solo komt deze carnaval weer met een leuke feest single uit. Een cover deze keer. Eentje uit de oude doos, met een moderne twist in de coupletten. Het origineel is in handen van de Duitse artiest Chris Roberts, ‘Mein Name ist Hase’ maar in 1974 vertaalde het Lowland Trio de plaat en scoorden er met ‘Mijn naam is Haas’ een hit mee.
Het nummer is qua inhoud voor iedereen herkenbaar, want hebben we ons allemaal niet wel eens die figuurlijke haas gevoeld tijdens bijvoorbeeld het verkondigen van een leugentje om bestwil?
Er is een klein beetje gesleuteld aan de tekst, maar wel zo dat iedereen, die het lied nog kent van ‘vroeger’, meteen weer gewoon lekker mee kan lallen. Tekstschrijfster Marion Arts heeft de tekst van het Lowland Trio zo aangepast dat het, toch wel wat brave, verhaal in de coupletten eindigt in een brutale uitroep: “WTF!”
Na eerder o.a. de ‘Polonaise achteruit’, ‘Toos Boos’, ‘Ik leef vandaag’ en ‘Dat kun je toch niet maken’ te hebben uitgebracht met carnaval, krijgt u ongetwijfeld spontaan zin in een feestje bij het horen van dit nieuwe nummer. Aangezien het altijd feest is waar Bennie Solo verschijnt, komt dat mooi uit en kan er volop gehost en gesprongen worden.


Geplaatst door: Janoesj
Datum: 10 Jan 2018 15:35:20Dit, pagina gebruikt verschillende cookies. Privacy policy